Realisaties > Blauwhuis Kasteel

Blauwhuis Kasteel

Het Kasteel Blauwhuis in Izegem is een lieu de mémoire waarvan de historische wortels tot diep in de 16de-eeuw reiken. De oorspronkelijke pachthoeve verbouwde de Brugse familie van Huerne in de 18de-eeuw tot een huys van plaisantie. Adellijke lieden verbleven er tijdelijk om zich te vermaken met bezigheden als jacht, theedrinken en prettige conversatie. Een speelhuis werd ook gebruikt om zakelijke relaties te smeden of te onderhouden.

GESCHIEDENIS EN EVOLUTIE

De laatste adellijke bewoners van Kasteel behoorden in de 19de- en 20ste-eeuw tot de familie Gillès de Pélichy en waren nauw verbonden met het welzijn van de stad Izegem. Het verhaal omtrent het kasteel is met het oog op de nieuwe ruimtelijke ontwikkeling vandaag aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Kasteel alsook het bijbehorende koetshuis werden gerestaureerd in nauwe samenwerking met monumentenzorg. De meest innovatieve ingrepen werden in stelling gebracht om op duurzame wijze in te spelen op de stringente milieu- en klimaateisen van dit moment. Zo werd een beproefd luchtzuiveringssysteem geïmplementeerd en zorgen geothermische warmtepompen voor hernieuwbare energie. Ook het omtrekkende groen wordt straks in zijn oude en weelderige glorie tot bloei gebracht.

EEN HEERLIJKE ARCADISCHE LOCATIE

Het gerestaureerde en gerenoveerde Kasteel Blauwhuis is een heerlijke locatie voor elk type van samenkomst. Een bedrijfsevent, een lezing, een colloquium, een seminar of een socioculturele activiteit, het historische karakter van het gebouw biedt u een waaier aan faciliteiten. De aanwezigheid van de meest geavanceerde technologieën en de mogelijkheid van topcatering voor elk moment van de dag verheffen bijeenkomsten tot een heus feest.
 

www.blauwhuis.com